Belediyemizde İşlem Yapmak İsteyen Vatandaşlarımız İçin,(HES) Kodu Alma Zorunluluğu Getirilmiştir.

• 16-09-2020

Belediyemizde işlem yapmak isteyen vatandaşlarımız için, Gaziantep Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu alma zorunluluğu getirilmiştir.

HES kodu almak isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler ekli görsellerde ve yazı metninde anlatılmaktadır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR?

Hayat Eve Sığar, Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları koronavirüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalıkla ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE HES KODU ALMA

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklandıktan sonra kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

SMS İLE HES KODU ALMA

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS gönderiliyor.

E-DEVLET UYGULAMASI ÜZERİNDEN HES KODU ALMA

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-list… adresinden alınıyor.