Duyuru !

• 11-08-2020

İlçemiz Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kurulu karar ile Artan orman yangınları ile birlikte daha önceki tedbirlere ilave yeni bir dizi tedbirler alındı.

"Havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımız piknik ve mesire alanlarına gitmeye başladı. Özellikle doğal servetlerimiz olan yeşil alanlarımızın korunmasına dönük ve insanlarımızın hizmetinde olan bu alanları korumak için Karpuzatan piknik alanı, Belkıs mesire alanı ve Keklik Mesire Alanı dışında kalan tüm yerlerde mangal/ semaver/ ateş yakılması yasaklanmıştır. Ayrıca belirtilen mesire alanlarında saat 20.00 kadar ateş yakılmasına ve yaktıkları ateşi işleri bitiminde kesinlikle söndürmelerini tavsiye ediyoruz"

"Akşam saat 20.00'den itibaren belirtilen yerler ve özel mülkiyete konu araziler de dahil yerlerde mangal/semaver/ateş yakılması 31.10.2020 tarihine kadar yasaklanmıştır.

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Taşbaş Ormanı, Gökçeli Ormanı, Hancağız Ormanı, Belkıs Samandöken Ormanı ve civarında 31.10.2020 tarihine kadar tüm giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır.
Yapılacak denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemler yapılacak.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur